The End of the World as we know it

I Wanna Be Somebody

14:e September 1987

Undersökningar kring staden Rockford. Nya avslöjanden om Project Eclipse

Gänget drar igång sin klonmaskin på basen för att skapa en sinnesdöd klon av Diana Kingsley. Under tiden…

Thalia, Jenny och Leslie verkar ha glömt att de varit i Rockford och sökt jobb. Thalia ringer sin moster som har ett skrotupplag och får ingeet svar. Lite undersökningar antyder att staden har problem med återkommande minnesförluster. Rockfords borgmästare har inte kunnat nås för kommentar.

Gänget besöker skrotupplaget. Där hittar de hundar som verkar ha varit på väg att förvandlas till robotar a’ Engine. De har dödats av någon eller något. De hittar också Thalias moster utan minnen samt en massa svart aska med små metallflagor i, typ som sådana Matthew tidigare drömt om och som relaterar till den Svarta Stormen / Desolation. Det börjar blåsa, och gänget får se två stormiga kopior av The Shield och The Dark Hunter.

Mosterns tycks ha sålt mark till “Roxxon Oil”, som också av bland annat en mysko kyrka som kallas Maskinkyrkan beskylls för minnesförslusten folk i Rockford drabbats av.

Vid biblioteket i Rockford står bussar tillhörande organisationen NextStep, som verkar gilla alfor väldigt, väldigt mycket. Där finns också mer info om markköpet. Rollpersonerna har nu namnet på Roxxons ägare, adress till lokala kontoret samt info om var marken ifråga ligger.

De börjar med att kolla marken. Där finns en stor operation med tre borrtorn och en stor mittbyggnad. Från mittbyggnaden åker mysko lastbilar som dumpar grus och metall och betongrester i ett grustag en bit bort.

Sedan undersöker de kontoret. Där ligger ägaren, Nicholas Woodrow, död. Och det är samma person som de tidigare mött i alfaform; den sovjetiske alfan Buran. De får adress till hans övernattningslägenhet och till hans hem i Aurora.

Maskinkyrkan, som protesterar utanför kontoret, frekventeras bland annat av den före detta alfahatande talkshowhosten Glenn Bennings, som de senast såg fly undan Humans First som inte gillade att han ville hoppa av.

Sedan åker gänget ut och bryter sig in i / infiltrerar basen. Matthew blir svårt men tillfälligt skadad efter en luftstrid mot Burans kollega Molniya. De andra kommer in och får info:

  • Kratersjön utanför Rockford skapades när “något” slog ner på 50-talet.
  • Basen här byggdes för att undersöka det som slog ner.
  • I föremålet fanns en livsform. Man lyckades separera tre mindre delar ur den, som förvarats här.
  • Sedan skickades resten till en annan bas (rollpersonernas) och döptes till Project Eclipse.

Matthew minns att han i sina drömmar/visioner också sett “något” slå in i Galatea när Doktor Null var där och hela Chicagokatastrofen skedde.

Det verkar alltså finnas en koppling mellan Desolation från rymden och alforna.

Molniya dödas av Steven.

Under äventyret framkommer också genom Kingsley att Mirrorshade är f.d. Core. Kingsley föreslår att hennes “död” ska skyllas på Mirrorshade. Matthew kommer på att det faktiskt inte finns någon anledning att tro att Mirrorshade och Ansible skulle känna varandra.

Gänget har fortfarande inte löst problemet i Rockford, men vet var de ska fortsätta leta: I sin egen bas.

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.