Luke Thompson

Description:
Bio:

Ålder: 31

Bureau of Patrol, Chicago Police Department

Bricknummer 9762

Rang: Police officer

Sedan han var liten har Luke varit fascinerad av superhjältar. Med åren har intresset kommit i bakgrunden och hans seriesamling samlar mest damm på en hylla i hans gamla pojkrum. När han blev polis för tio år sedan hade han accepterat att de gamla drömmarna var borta; han hade sett sin barndoms hjältar försvinna eller förvandlas till något han inte kunde ställa sig bakom.

Han blev polis för att kunna göra skillnad. Tio år senare är han inte helt säker på om han lyckats med det, men han har i varje fall gott om kollegor som ger honom uppskattning och får honom att känna sig som en i gänget. Han kan inte föreställa sig livet utan kompisarna på stationen.

Han blev skadad i den Stora Smällen och fick ligga på sjukhus ett par veckor med splitterskador. Det gör fortfarande ont ibland när han överanstränger sig, men han är bra på att bita ihop och göra jobbet ändå. Han har skaffat en tid hos Power Industries läkarmottagning men fått kalla fötter och bokat om flera gånger.

Nyheten att det kommit nya Gestalter, och till och med en som är polis, är något han i hemlighet gläds åt. Han vet vad kollegorna tycker; att komma ut som Gestalt vore nästan värre än att komma ut ur garderoben.

Han är också en smula avundsjuk på de som blivit Gestalter; innerst inne skulle han hemskt gärna själv vilja vara en superhjälte.

Luke kan inte riktigt med det här med teknik. Han kan nätt och jämt sköta den ganska primitiva datorn i polisfordonen, men undviker helst allt vad tekniska mojänger heter.

Tycker om Tina:

Erfaren och duktig, en av grabbarna. Definitivt trevlig att ta en öl med ihop med övriga gänget. Synd att hon ska gå i pension snart. Kan bli lite obehagligt när hon går igång om Gestalterna ibland… Har patrullerat ihop några gånger, och undviker man bara vissa samtalsämnen så är hon hur bra som helst.

Tycker om Matthew:

Vet inte så mycket om honom men har inte hört något dåligt utom att han är Gestalt, är försiktigt fascinerad men det är svårt att vara det öppet…

Luke Thompson

The End of the World as we know it krank krank