Doktor Null

Description:
Bio:

Man vet inte riktigt vart Doktor Null kom ifrån, ryktet säger att han var en tysk forskare som bytte sida i andra världskrigets slutskede för att hjälpa USA att tillverka raketer. När första gestaltvågen slog till omformades han till både kropp och själ och blev… något annat. Fortfarande någorlunda mänsklig, men med en intelligens och förmåga att styra maskiner som gjorde att han närmast kunde jämföras med en halgud – han kunde ta isär stridsvagnar och montera ihop dem igen med sinnet, eller bara ta kontrollen över dem – han är en teknokinetiker, hans kraft är att styra och manipulera teknologi.

Doktor Null var en av de få Gestalterna som fortsatte verka relativt öppet; han slutade snart agera som “superhjälte” och lierade sig istället med den amerikanska regeringen och framförallt NASA, där han verkade som konsult på många topphemliga projekt. Det är hans förtjänst att till exempel datorteknologin och informationsteknologin kommit såpass långt som den har.

Han var ombord på Galatea när rymdstationen sprängdes, och man får anta att han omkom i antingen explosionen eller i fallet ner.

Doktor Null

The End of the World as we know it krank krank