The End of the World as we know it

Nothing's gonna stop us now del 1

10:e september 1987

Jakten på Ansible.

Chicago Trinity kollar i telefonboken de snodde från Sandra. I den hittar de hennes pappa, syster, Matthews exflickvän Louise, Bobs fästmös kompis Anne Kent.

Med hjälp av telefonkatalog och telefonboken åker de först till pappan. Hans hus har tydligen förstörts. En FBI-agent vid namn Diana Kingsley är på plats. Hon ger ifrån sig ett kort som inte ser så FBI-igt ut.

Efter det åker man till bårhuset dit pappans kropp tydligen ligger. Väl där stöter man på Princeton Fish, som man senast såg way back i samband med att man konstaterade att avhoppar-core använde underliga kloner som saknade navlar.

Pappans kropp har kraftiga brännskador – strålskador, närmare bestämt. Enda alfan man känner till med såna krafter är officiellt död; Matthias “Powerhouse” Power. Senast rollpersonerna såg något om honom var när de såg bilder på hur han omhändertogs av snubbar och snubbinnor med CORE-aknknytning. Eventuellt kan Theresa Power vara intresserad av att få veta vad som hänt med farsgubben. Men han är ju död…

Man följer upp andra ledtrådar och får reda på att tjejkompisarna inte sett Sandra på ett tag, att systern inte vet någonting, och att hon och Anne Kent jobbade på Exotel tillsammans.

Senare på kvällen tar sig Steven in i pappans hus. Han upptäcker fler strålskador och svarta fläckar, ett kvitto från leksaksbutiken som hade ett UFO under sig samt en massa konspirationsteorier om Project Eclipse.

Utanför huset hittar gruppen en spanare som visar sig komma från Diamanda Hellstroms gäng.

Öppna frågor:
– Vem har dödat Sandras pappa och varför?
– Vad vet FBI-agenten?
– Var är Sandra/Ansible?
– Hur är den döde Matthias Power inblandad?

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.