The End of the World as we know it

Nothing's gonna stop us now del 2

11:e september 1987

Fortsatt jakt på Ansible; möte med Diana Kingsley

Rollpersonerna vaknar och spenderar en hel del tid med att nysta i de ledtrådar de har och lufta olika teorier. Till slut bestämmer man sig för att först informera Theresa Power om att man misstänker att hennes enligt uppgift döde far tycks inblandad i hela gröten. Sedan tänker man undersöka FBI-agenten Diana Kingsley.

Man pratar med Nathaniel som snart återkommer med information om att Kingsley tydligen inte alls är utsänd av FBI. Gänget skaffar “beepers” i en elektronikaffär och man ser i samband med det att ytterligare ett hus blivit anfallet.

Det visar sig vara Ansibles syster, som nu dödats på samma sätt som deras pappa. Många teorier kastas runt; om regeringskonspirationer, CORE, borgmästaren etc. Vem dödar Ansibles släkt, och varför? Vem är Kingsley egentligen, och vilka jobbar hon för?

På radion hörs en av Illionois senatorer debattera med en NRA-representant och en alfarättsaktivist kring de här terrordåden i Aurora och alfaregistreringen.

Man letar i systerns hus, hittar inget speciellt. Utom en påbörjad tantsnusk-tidsreseroman med namnet “Time for Love”, som systern tydligen skrivit på.

Man tar sig in på Kingsleys kontor; det är ganska utrensat.

I hennes bil finns en karta som visar tre platser. Det visar sig att det finns antennmaster på plats. Vid den tredje antennen hittar man Diana Kingsley, som ger följande info:

  • Hon jobbar för 1D3A, eller “Idea”. En av CORE-utbrytarcellerna. Hon säger att de är mindre våldsamma än CORE proper och än övriga utbrytarceller.
  • Anfallen är H4D3, eller “Hades”-cellen. En annan av utrbtytarcellerna. Deras plan är att mörda folk Sandra/Ansible bryr sig om, i hopp om att hon ska bli arg och dyka upp så hon kan fångas.
  • Hades använder en klonvagga och styrsystem de snott från Core, plus genetiskt material från Matthias Power – de har gjort en Powers-klon som de styr.
  • Dianas antenner triangulerar efter stället där vaggan och kontrollapparaturen finns.
  • Hades har upptäckt att Diana motarbetar dem. För att rädda samarbetet mellan Idea och Hades måste Idea nu ta helt avstånd från henne. Hon ger ovanstående info i utbyte mot löfte om att rollpersonerna hjäler hennes att fejka sin död.

Klockan är nu kring 21-22 på kvällen. Diana tror på ett till anfall under natten. De behöver splittra sig om de både ska kunna kolla mätvärdena för trianguleringen, slå ut kontrollstationen och hindra anfallet på nästa mål. Man tror att nästa mål är de två av Sandras vänner som bor ihop.

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.