The End of the World as we know it

Unchain my Heart, del 2

Den 4:e Augusti 1987

Undersökning av bankrånen, info om CORE, konstiga kloner, och bikers som i slutänden visar sig vara döda.

4/8 1987

Matthew möter Static på Tom’s Diner, och snackar lite om Patriot.

Glenn Bennings på TV. Han tycker illa om Gestalter och vill att deras krafter ska registreras som vapen. Tydligen har forskare nu också hittat en metod som med 75% säkerhet kan avslöja om nån är Gestalt eller inte. Teknologin ser ut som en uppbiffad flygplatsmetalldetektor.

Philip and Sons, advokatfirman där Björn jobbar, har relokerat till hyreslägenheter i närheten.

Chicago Trinity får via Matthews nygamla boss robo-Flewelling tips om att det “inte gör nåt” om de undersöker det här med bankrånen.

Från robotdräkterna får man veta att det är en organisation som heter CORE som gjort åtminstone utrustningen. CORE har en oktagonal logga.

Undersökningarna om CORE ger diverse bilder på dem som nåtslags blackups-elitkillar; de var med i vietnam och gjorde nåt där, de var med och slogs mot studenter i Chicago, och de var med och arresterade Mathias Power. Suddiga bilder och tomma spår, hemskt hysch-hysch.

Efter en del spårande upptäcks att bankrånarna använt stora lastbilar, som registrerats hos företaget Dan’s Building and Construction. Dan var antagligen ett av den stora smällens offer.

Kropparna från gisslantagarna visar sig sakna navlar och vara ganska lika varandra, frånsett hårfärg och så. Deras nervsystem är… konstiga. Delvis underutnyttjade, underutvecklade. Som om de bott hela sina liv i komplett mörker, utan stimuli. Bårhusläkaren heter Princeton Fish och är blek och en smula obehaglig.

Genom olika indicier (en kvarlämnad lastbil, kameror) sluter man sig till att de som låg bakom gisslandramat var ganska starka; de tycks ha burit sina egna robotdräkter åtminstone korta sträckor.

5/8 1987

Via Departement of Motor Vehicles får man reda på adressen till Dan’s Building and Construction.

Där finner man egentligen inte så mycket ny information, men man råkar på Stars och Stripes, tvillingsuperhjältar och medlemmar i Patriot. De har rena, fina dräkter, åker limousine till brottsplatsen och svävar något ovanför den leriga marken… Och de verkar inte så samarbetsvilliga. Men det gör å andra sidan inte Chicago Trinity heller; av någon anledning finner gruppen Stars och Stripes en smula fåniga; och tvillingarna verkar kanske lite känsliga vad gäller just dräkterna…

Man går ut med signalement på ledaren för bankrånarna/gisslantagarna, “om nån vet nåt om den här snubben”, yadda yadda. Man går också ut med CORE’s logga. Man berättar inte för Flewelling att CORE’s logga har med nån supertopphemlig black ops-grupp att göra.

På kvällen finner man av en slump den oktagonala symbolen CORE använder som logotyp i ett symbollexikon. Bilden föreställer interiören av ett grekiskt tempel, där en väggmålning visar en här som kämpar mot underliga jättar. En av soldaterna i hären har den oktagonala symbolen på skölden.

6/8 1987

Efter ett anonymt tips om att ledaren setts till på Mike’s Biker bar and Grill en bit utanför staden efter det att han borde varit död, ger sig gänget iväg dit. Där finner man, återigen, Stars och Stripes. Det blir inte mycket till staredown; Patriot söker tydligen efter en regeringsägd bil, och har helt klart jurisdiktion. Stripes verkar dock inte helt avogt inställd till att samarbeta med “the local talent”.

Eftersom man inte kommer på något bättre att företa sig åker man sedan iväg i den riktning ledaren sågs åka. Ganska snart finner man hans bil krockad och bränd, tydligen nedprejad i diket av flera större bilar. Av dessa bilar syns dock inte ett spår. De har tydligen kört ut för ett stup och språngts… Och av någon anledning hänger det döda kroppar från träden. Tydligen är de medlemmar av Humans First.

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.