The End of the World as we know it

Still Haven't Found (What I'm Looking For) Del 1

15-17:e september 1987

Sanningen om Desolation, och kanske om alfor. Jakten på alfa-skärvor.

På kvällen den 15:e, efter en hård dags arbete för att få tillbaks Jenny från hennes alfahatande familj, går gänget ner i källaren och öppnar dörren in till Desolation.

Där hittar de:

 • En stor glascylinder fylld sv svart rök som beter sig underligt.
 • En himla massa papper.
 • Forskaren Jacob Marley
 • Datorsystem som ganska nyligen fått el, men som Marley inte helt kan accessa pga att hans fingertoppar inte längre accepteras av systemet.

Av Marley får de veta att…

 • Desolation-varelsen, den svarta stormen, av forskarna kallades “Alpha”.
 • många av de gamla superhjältarna skapades i ett labb (The American och Fountainhead nämns) genom att på något sätt (“operera in kapslar, kanske”) kombinera “Alpha” med människor.
 • Desolation vill återförenas med de skärvor/“delar” som skars bort från den när den krashade på jorden.
 • Desolation har ett rudimentärt medvetande som antagligen kommer bli mer medvetet när de mindre delarna sätts ihop med den.
 • Desolation lugnas av musik. Mer exakt spelas Glenn Millers “In the Mood”.

Av honom får de också “harmoniska detektorer”, tolv hemmabyggda apparater som kan känna av om det finns en alfa i närheten. Vanliga alfor ger ganska låga utslag (mellan 0.1-0.5). De kan också dra till sig eller pusha från sig Desolation.

Rollpersonerna beger sig (dagen efter) till Rockford De får höra att det varit en superstrid mellan “skuggvarelser” och en robot och en eld-alfa. Borgmästaren har utlyst undantagstillstånd och bett alla att hålla sig hemma. Han har bl.a kontaktat PATRIOT, som sagt att de är upptagna. Men han pratar med “andra organisationer”, bland annat CRC.

De stoppar in klonen av Diana Kingsley i ryssarnas fejkade oljebas från förra äventyret och tänder eld efter att den riktiga Diana ropat på hjälp från IDEA, alltså sin egen Core-avhopparcell. De räknar därmed med att Core-avhopparna kommer tro att hon dödats av den lokala eld-alfan.

De tar med sig de två hela glasbehållarna från basen och lockar in en av Desolation-skärvorna i den. De åker hem med den skärvan.

Medan de är där har Jenny vaknat. Hon avslöjar att tavlorna var binära avbildningar av Project Eclipse-dokumenten hon tidigare först ombads att analysera och sedan förstöra. Hon har gott minne. Also: Datorsystemet på basen heter Thanatos. Rollpersonerna minns att det var Diamanda som också hade en del av Project Eclipse-dokumenten. Rollpersonerna hade två.

Rollpersonerna sticker tillbaks till Rockford, med den kvarvarande glasbehållaren. De använder de harmoniska detektorerna för att triangulera sig fram till en byggnad. Byggnaden visar sig tillhöra NextStep. Rollpersonerna lurar sig in som FBI-agenter, och skjuter sedan ihjäl två vakter, hindrar två läkare och en vakt från att fly. Vakten skjuter av misstag den ene läkaren i ryggen. I källaren dör en man i svåra brännskador, tydligen självförvållade. Dessutom finns en Desolation-skärva där.

Från den kvarvarande läkaren får man reda på att NextStep vet hur man opererar in alfors krafter i vanliga människor. Alforna dör, såklart… Eld-alfan tidigare, “Brian”, var en sån. Sen slets hans skyddsdräkt sönder av Desolation och hans krafter eldade upp honom.

De får också veta att roboten som slogs mot desolation-skärvorna tillsammans med Brian hade avgasrör, typ. Och ett kvinnoansikte. Rollpersonerna drar slutsatsen att det är Engine.

Rollpersonerna hann också se en man med grå kostym och hatt försvinna därifrån på motorcykel…

Även den andra skärvan ställs in i basen. Dagen efter åker de tillbaks tidigt på morgonen, och de lyckas triangulera sig fram till att den tredje skärvan finns inne i Maskinkyrkans byggnad.

Kvar till framtiden:

 • Maskinkyrkans Desolation-skärva.
 • Engines inblandning
 • Vem har tavlorna?
 • Prata med Diamanda om att det hon antagligen håller på och gräver upp är en till Desolation/Alpha?
 • Ta hand om borgmästaren/Mr. Gray på ett eller annat sätt…

Comments

krank krank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.